15 november 2010

biscotti

här kommer receptet på choklad och mandelbiscotti som jag gjorde för ett tag sen:

mandel- och chokladbiscotti
ca 75 stycken små
ugn 175'c
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g blockchoklad
  • ca 2 nävar mandel

  • sätt ugnen på 175 grader och rosta mandeln en en stund
  • vispa smör och socker poröst
  • tillsätt äggen, ett i taget
  • blanda samman de torra ingredienserna och rör ned dem
  • hacka chokladen i lagom stora bitar och blanda i den
  • grovhacka mandeln och blanda i den också
  • lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den lite. dela i två delar
  • dela halvorna i tre delar var och rulla ut i längder. lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper
  • grädda i 20 minuter
  • ta ut plåten och skär längderna diagonalt
  • ställ tillbaka plåten i ugnen ytterligare 10 minuter
  • stäng av ugnen och låt biscottin stå i eftervärmen tills de är genomtorra, ca 1-2 timmar

enkelt att göra, goda att äta och fint att ge bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar