mandel- och chokladbiscotti
ca 75 stycken små
ugn 175'c
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g blockchoklad
- ca 2 nävar mandel
- sätt ugnen på 175 grader och rosta mandeln en en stund
- vispa smör och socker poröst
- tillsätt äggen, ett i taget
- blanda samman de torra ingredienserna och rör ned dem
- hacka chokladen i lagom stora bitar och blanda i den
- grovhacka mandeln och blanda i den också
- lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den lite. dela i två delar
- dela halvorna i tre delar var och rulla ut i längder. lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper
- grädda i 20 minuter
- ta ut plåten och skär längderna diagonalt
- ställ tillbaka plåten i ugnen ytterligare 10 minuter
- stäng av ugnen och låt biscottin stå i eftervärmen tills de är genomtorra, ca 1-2 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar