11 mars 2010

vällingspremiär

idag har vi varit lite piggare, skönt det! har varit och storhandlat, tvättat och dammsugit här hemma, känns bra att få saker gjorda.

dagarna och veckorna går så fort! man får påminna sig själv om att försöka leva i nuet, att ta vara på tiden som är här och nu. lilla J kommer aldrig mer vara 6 månader och 1 vecka gammal. imorgon är han 6 månader, 1 vecka och 1 dag. han kommer inte att vara liten föralltid. man ser fram emot alla framsteg, väntar på nya milstolpar och gläder sig åt allt nytt han lär sig och tar sig för. men mitt i allt detta är det lätt att glömma leva i nuet. den här tiden kommer aldrig igen... så är det ju med allt.

nu sover lillfisen iallafall, och jag ska själv snart gå och lägga mig. det gäller att passa på. när han har somnat startar nedräkning för hur många timmar man själv ska få sova. han brukar vakna runt 7 på mornarna, men jag brukar försöka få honom att ligga jämte oss på morgonen och leka lite en timme medans man själv mornar sig lite, för riktigt morgonpigg är inte jag. det är därför vi numera har en ballongvisp på nattduksbordet till exempel :) rolig leksak för liten skrutt, inte någon ny inredningstrend.

har försökt ge lilla J välling för första gången nu ikväll. det var inte så populärt. lite spännande i början, sen blev han arg. fick försöka få i honom det på lite olika sätt - flaska, sen pipmugg och så på sked. han ska ju lära sig att dricka den på flaska, men han fick väl mest öva på den nya smaken ikväll. gissar ändå på att han snart kommer att älska välling :)


mamma, pappa och katrin vet att jag gillar lundmyrs barnsaker :)


2 kommentarer:

  1. Så kloka rader du skrivit, Rachel.

    SvaraRadera
  2. ja det behöver vi verkligen bli påminda om i vår stressade tid.TA VARA PÅ DAGARNA med lillskrutten för det blir ingen repris med lill ona. TIDEN man lägger på sina barn får man igen. Man märker det nu när ni är utflugna ur hemmet vilken rolig tid när ni var små , nu har vi all tid att göra det vi vill lycka till fortsätt tänka så...... även de dagar det ä jobbigt. klamar mamsen

    SvaraRadera